Gsmloket

gsmloketGsmloket heeft een lange geschiedenis en staat vanaf het begin af aan achter een milieubewuste mentaliteit. Deze organisatie zet zich in voor de regulatie van de hoeveelheid tweedehands producten, waaronder smartphones mobiele telefoons en tablets. Via hun website kunnen zij gebruikte toestellen doorverkopen en recyclen. Op die manier draagt Gsmloket bij aan de vermindering van afvalstromen door elektronische producten.

Gsmloket review

  • Vergoedingen 80%
  • Gebruiksvriendelijkheid 90%
  • Klantenservice 80%
  • Milieuvriendelijk 100%
  • Uitbetalingen 90%

Wat is Gsmloket ?

Bij Gsmloket kun je gebruikte toestellen inleveren en daar snel en gemakkelijk geld mee verdienen. De webwinkel is gespecialiseerd in de re-commerce van alle soorten smartphones en tablets, zoals overstock-, demo, 14-dagen toestellen en oudere gebruikte smartphones en tablets. Wanneer je zaken doet via gsmloket.nl dan zorg je er voor dat de miljoenen telefoons die thuis ongebruikt in een kastje liggen, niet bij het vuilnis belanden. Tweedehands toestellen worden door Gsmloket doorverkocht, hergebruikt of gerecycled. Je gebruikte telefoon krijgt dus een nieuw leven ingeblazen of zal op een verantwoorde manier worden gerecycled. Gsmloket staat bekend als een een van de aanbieders waar je een goed bedrag ontvangt voor je oude telefoon.

Hoe werkt het?

De verkoop van je gebruikte telefoon verloopt via de website van GsmLoket in een paar stappen. Allereerst kies je het merk en het model van je telefoon en voer je zelf verdere controles uit om het toestel te beoordelen. Bij het bevestigen van je verkoop, moet je je persoonlijke gegevens invoeren en wordt er gevraagd om de voorwaarden te lezen. Nadat je de voorwaarden hebt geaccepteerd, kun je klikken op de button: ‘Verkoop afronden’.

1. Verzending

Nadat je de verkoop hebt afgerond, zul je een bevestiging per mail ontvangen die je kunt uitprinten. Deze kun je samen met je telefoon verpakken in een luchtkussen envelop of verzenddoos. Je hoeft dan alleen nog maar het verzendlabel te printen en op je pakket te plakken.

2. Ontvangst

Nadat je telefoon is ontvangen, wordt het uitvoeri getest door de technische dienst en verdeeld in één van de volgende categorieën:

  • Producten die perfect in orde zijn en dus direct in aanmerking komen voor hergebruik.
  • Producten die een kleine reparatie nodig hebben en daarna in aanmerking komen voor doorverkoop.
  • Sommige telefoons zijn te oud of in dusdanig slechte staat dat reparatie niet meer rendabel is. Producten in deze categorie komen dus niet in aanmerking voor hergebruik. Het is wel mogelijk om bepaalde onderdelen van deze toestellen her te gebruiken voor de reparatie van andere toestellen.
  • Producten die dusdanig beschadigd of oud zijn die niet meer meer hergebruikt kunnen worden. Deze telefoons worden direct gerecycled.

Herbruikbare telefoons worden wereldwijd verhandeld. Gsmloket laat weten dat hun handelspartners gecertificeerde bedrijven zijn die de voorwaarden naleven. Ook als het gaat om recycling, werkt Gsmloket samen met gecertificeerde bedrijven. Zij werken alleen met ISO-gecertificeerde partners in logistiek en recycling. ISO is het internationale keurmerk voor kwaliteit en staat voor: Organization for Standarization. De behandeling van je telefoon bij Gsmloket gebeurt op een juiste manier en heeft geen schadelijke gevolgen voor het milieu.

3. Verwerking en retour

Mochten er afwijkingen zijn die niet zijn gemeld tijdens het aanmeldproces, dan wordt er een nieuw prijsvoorstel opgenomen in het rapport. Indien je binnen 7 dagen niet reageert, zal de voorgestelde waarde worden uitgekeerd. Ben je het niet eens met de nieuwe prijsopgave of beoordeling van GsmLoket? Dan krijg je de mogelijkheid om het toestel retour aan te vragen voor het bedrag van €8,50.

Retourkosten

Hoewel de retourkosten niet gratis zijn, is het wel een goede manier om net dat beetje extra te doen voor het milieu. Het vragen van retourkosten is dan eerlijk als je bijvoorbeeld dubbel transport probeert te vermijden. De klant wordt als het ware gedwongen om voorafgaand een serieuze beoordeling te maken van zijn of haar oude toestel.

4. Betaling

Zodra je pakket binnen is bij GsmLoket, wordt deze direct verwerkt. Het uit te betalen bedrag staat meestal de volgende dag op je rekening.

Waarom verkopen via Gsmloket?

Gsmloket is er voor de consument die graag wat extra’s wilt verdienen aan zijn of haar oude telefoon. Bij Gsmloket kun je ervan uitgaan dat je de beste vergoeding ontvangt. Je zult er dus een mooi bedrag aan over houden die je verder kunt besteden aan andere leuke dingen.

Gsmloket zorgt samen met haar consumenten dat de miljoenen telefoons, die vaak thuis ongebruikt rondhangen, niet als afval worden weggegooid maar een nieuwe bestemming krijgen. Met het hergebruik worden natuurlijke grondstoffen gespaard en draag je actief bij aan een beter milieu. Op hun website is te lezen dat de recycling van 2,5 miljoen telefoons zou resulteren in een reductie van onze afvalberg met 750.000 kilogram.

Mobiele telefoons en batterijen bevatten schadelijke metalen zoals lood, cadmium en lithium. Gsmloket zorgt ervoor dat toestellen die niet meer gebruikt kunnen worden op een verantwoorde wijze worden gerecycled. Dit doen zij volgens de WEEE-richtlijnen; Europese richtlijnen met betrekking tot herbruikbare toestellen. Bij Gsmloket ben je dus zeker van de meest veilige en verantwoorde manier van recycling.

Is het betrouwbaar?

Gsmloket maakt onderdeel uit van het overkoepelende bedrijf ‘Ecowave’, officieel erkend door het toenmalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Ecowave is een van de partijen die het langst aanwezig is op de markt van re-commerce.

Kies je voor Gsmloket, dan doe je zaken met een uiterst betrouwbare verkooppartner. De meeste klanten zijn positief over de snelle afhandeling, klantvriendelijkheid en goede prijs voor hun oude telefoon. Mocht je een klacht hebben of niet tevreden zijn met de dienstverlening van Gsmloket, kun je dit gemakkelijk aan Gsmloket doorgeven. Dit kun je doorgeven aan de klantenservice.
Voor alle andere vragen kun je ook terecht bij de klantenservice die klaar staat om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Je kunt op diverse manieren in contact komen met Gsmloket. Je kunt met al je vragen bij ze terecht via de mail, maar ook via een contactformulier op de website. Je kunt ze ook via verschillende social-media kanalen bereiken.

Mocht het zo zijn dat er data is achtergebleven op je telefoon, dan wordt deze voorgoed gewist. Waar je in ieder geval zeker van kan zijn, is dat Gsmloket je persoonlijke gegevens verstuurt over een beveiligde https-omgeving. Het bedrijf hecht veel waarde aan het veilig versturen van jouw gegevens.

Natuurlijk moet je altijd op je hoede zijn voor online oplichters. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken als je zaken doet op gsmloket.nl. Het behoort tot een van de bekendste websites die niet bekend staat als een malafide handelspartij bij de politie. Je kunt daarom met een gerust hart je oude telefoons op de website verkopen en onderhandelen met Gsmloket.

Over Gsmloket

Sinds 2006 bestaat het milieubewuste bedrijf Ecowave B.V. dat met innovatieve inruil-concepten voor winkels en operators komt. Gsmloket is onderdeel van deze overkoepelende onderneming. Als consument kun je voor de verkoop van je smartphone terecht op de website van Gsmloket.

Reviews

Kijkend naar verschillende recensies op onafhankelijke sites, kent Gsmloket vooral negatieve reacties als het gaat om de uiteindelijke beoordeling van de waarde van je gebruikte telefoon. Sommige mensen krijgen inderdaad een andere prijsopgave dan de overeengekomen prijs bij het aanmeldproces. Dit hangt af van bepaalde voorwaarden wat betreft de technische en cosmetische staat die uiteindelijk door wordt beoordeeld door deskundigen.

Het kan inderdaad dat hun technische dienst na ontvangst vaststelt dat er meer aan de hand is dan je zelf kunt zien. Echter, ze voorzien je altijd van een rapport daarover. Daarna kun je altijd beslissen of je akkoord gaat. Je hebt ook de mogelijkheid om binnen een week je telefoon retour aan te vragen, mocht je het niet eens zijn met het uiteindelijke rapport.